Koorweekend 2024

Koorweekend 20 en 21 april 2024

Onze tweejaarlijkse koorreis ging dit keer naar Drenthe, en met een record aantal deelnemers (76) vertrokken we op zaterdagmorgen om 9.00 uur met een dubbeldekker naar onze eerste stop. Die was bij Boerin Agnes, bekend van het programma ‘Boer zoekt Vrouw’. Daar kregen we een presentatie over het melkveebedrijf, een rondleiding en tot slot een advocatenproeverij. Het was heel gezellig.

’s Avonds hebben we, samen met Muziekvereniging Odo, een concert gegeven in het kerkje van Odoorn, naast ons hotel. Voor de pauze was het onze beurt, na de pauze trad Muziekvereniging Odo op met hun harmonie-orkest. We sloten gezamenlijk af met het lied ‘Adiemus’. Het was een feestje en een zeer geslaagde avond. Een gezellige nazit samen met Odo maakte de avond compleet.

De zondagochtend begon goed met het spel ‘Petje op, petje af’ en om 13.00 uur vertrokken we met een gids voor een rondrit met onze eigen bus door het Drentse land. Een tussenstop bij een hunebed mocht natuurlijk niet ontbreken. Spontaan hebben we daar nog ‘Tjebje Pojiem’ gezongen.
De rondrit eindigde in het museumdorp Orvelte, waar we rustig konden rondkijken, wat drinken, winkeltjes bezoeken en dergelijke. Na anderhalf vertrok de bus weer, nu richting Apeldoorn. Bij restaurant Kriebelz in Terwolde hebben we het weekend afgesloten met een diner, waarna we om 20.30 uur weer bij De Drie Ranken waren.

Hieronder een foto-impressie van ons koorweekend.