26 augustus 2023

Optreden in de Grote Kerk in Apeldoorn

Zaterdag 26 augustus 2023 mochten wij weer optreden in de Grote Kerk in Apeldoorn. Het was een inloopconcert. We hadden veel publiek, die ook, voor het grootste deel, het hele concert bleven.

Er hingen en stonden mooie kunstwerken in de Grote Kerk en onze ladyspeakers Koosje en Thérèse hebben daar met hun teksten onze liederen mee verbonden. Dat gaf een extra dimensie aan ons concert.

 

We zongen o.a. ‘Je vole’, een lied uit de film La Famille Bélier, over een horend meisje in een doof gezin. De solo werd prachtig gezongen door Alice en Marion ondersteunde het Nederlandstalige deel met gebarentaal. Het zorgde voor ontroering bij publiek én bij het koor.

We hadden nog meer solisten: Koosje met When you believe, als altijd prachtig;  Fly with me met Leonie en Karin, beiden voor de eerste keer solist en ze deden het heel mooi en met overtuiging; Als de liefde niet bestond met Hindrik, ook altijd ontroerend; Scarborough Fair, met Alice  en op gitaar Ans, ook prachtig en als uitsmijter Stroei Voei met Hindrik, Evert-Jan en Han; zoals we inmiddels weten: uit volle borst.

      

     

En dan zongen we natuurlijk ook als koor zonder solisten. Het geheel fantastisch ondersteund door Jan Jaap Nuiver op de piano en als altijd onder de bezielende leiding van onze dirigent Ineke van Jaarsveld.

 

Het was een geweldige middag en het bleef daarna nog lang gezellig op het Caterplein, waar een groot deel van het koor ging borrelen en eten.