Ons koor

Novum Canticum: ‘Zingen met plezier, voor iedereen’

Wij zijn een zeer gevarieerd koor, zowel in mensen als in muziek.

Dat moet ook wel, ons koor bestaat namelijk uit zo’n 90 leden, met ieder hun eigen smaak. Dat we zo divers zijn vind je terug in ons repertoire, wij zingen van klassiek tot modern en lichte muziek.

Onze liedjes zouden niet zo mooi tot hun recht komen zonder de bevlogen leiding van dirigent Ineke van Jaarsveld, ondersteund door pianist Jan Jaap Nuiver.

Verder proberen we ons repertoire nog beter naar voren te laten komen met ondersteunende podiumpresentatie. Als alles op z’n plek valt zie je de dynamiek en de kracht van ons koor.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek ons dan tijdens één van onze concerten (zie de Agenda hier op de website), maar we vinden het nog leuker als u mee komt zingen bij ons koor. U bent van harte welkom om een repetitie bij te wonen. 

       

Na een paar keer meekijken wordt er met u een afspraak gemaakt voor een stemtest. Deze wordt afgenomen door de dirigent, die zo bepaalt bij welke stemgroep u ingedeeld wordt. U krijgt een map met de muziek in bruikleen, maar u kunt de bladmuziek ook downloaden van onze website als u liever een tablet gebruikt.
De contributie bedraagt €20, per maand, €60, per kwartaal of €240,- per jaar. 
Het rekeningnummer van Novum Canticum is NL66 RBRB 8841 6511 80 t.n.v. Gemengde Zangvereniging Novum Canticum.

Novum Canticum is aangesloten bij de regeling van de gemeente Apeldoorn voor de minima.  Ook hebben we bij Novum Canticum een Lieve Ledenfonds. Op dit fonds kun je een beroep doen als je om financiële redenen niet kunt deelnemen aan kooractiviteiten.

  Onze Dirigent  

  

Novum Canticum staat onder muzikale leiding van Ineke van Jaarsveld-Kevelam.

Ineke is geboren in Holten, waar zij op 16-jarige leeftijd reeds de kerkdiensten begeleidde op het orgel. Vanaf haar 19e was zij actief als dirigent. Tevens ging zij orgel, piano en kerkmuziek-koordirectie studeren aan het conservatorium te Arnhem, waar zij in 1975 haar opleiding voltooide.

Sinds 1974 heeft Ineke een particuliere orgel/piano lespraktijk.
Zij is initiatiefneemster en mede-oprichtster van het in 1992 opgerichte Samenwerkingsverband Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn – S.P.M.A.

Op 4 oktober 2009 heeft ze haar 40-jarig jubileum gevierd met een benefietconcert. Al haar koren hebben hieraan meegewerkt. De opbrengst van dit concert was voor borstkankeronderzoek.
Na afloop is Ineke gehuldigd met twee bijzondere benoemingen:

oorkonde

Gouden Eremedaille Sint Gregorius.
Gemeentelijke erepenning van de Gemeente Apeldoorn.

Zij volgde tweemaal de Kurt Thomas cursus in Den Haag, waar ze directieles kreeg van o.a. Ger Vos en Jos van Veldhoven.

Momenteel is zij dirigent van drie Apeldoornse koren:

Novum Canticum, gemengd koor, ruim 80 leden
Ozon, gemengd koor, ruim 70 leden
Circle of Life, Ceremoniekoor, tot 22 leden

 

Jan Jaap Nuiver is de vaste pianist van Novum Canticum.