Koorweekend 14 en 15 mei 2022

 

Eindelijk was het dan zover, nadat het al 2 keer was uitgesteld door corona

en het dus al 4 jaar geleden was

dat we onze laatste koorreis hadden, konden we vertrekken naar Friesland…

 

Onze eerste stop Hindeloopen zou zijn, waar we in het kerkje hartelijk werden ontvangen met koffie, thee en dumkes.

En als je dan in zo’n kerkje bent als koor dan moet er natuurlijk gezongen worden. Dus werd ons weekend geopend met Tjebje.

Er klonk applaus toen we gezongen hadden. Achteraf hoorde ik dat er achter in de kerk Oekraïnse vluchtelingen hebben geluisterd. Dat is toch wel heel bijzonder.

Na een lekker ontbijt en gezellig middagprogramma, vertrokken we naar Balk voor ons concert. Na inzingen en een soundcheck begonnen wij het concert.

Ineke zei bij het inzingen al dat we er een feestje van gingen maken én dat hebben we gedaan. Novum swingde als nooit tevoren.

We kregen dan ook een welgemeend applaus. Daarna trad Rolling Home op wat ook fijn was om naar te luisteren en te kijken en we hebben gezamenlijk afgesloten met het Halleluja.

De volgende dag hebben we weer een super leuk programma gehad, met een speciale Novum Canticum bingo, een spel waarbij de nieuwe leden in het zonnetje werden gezet en daarna even tijd voor een wandeling.

De bus bracht ons vervolgens in Sneek, waar er een rondvaartboot speciaal voor ons klaar lag voor een tocht van 2 uur, o.a. over het Sneekermeer. Het weer was prachtig en er was weer volop tijd om te kletsen.

We hadden nog één tussenstop: in Heerde gingen we nog eten bij Pizzeria Milano.

We moesten even wachten en daarom heeft onze dirigent Ineke er nog even Red Roses ingegooid om de sfeer nog verder te verhogen. En daar was het eten en het smaakte heerlijk.

Daarna heeft de voorzitter de reisorganisatie in het zonnetje gezet. Ze hebben ons een fantastisch weekend bezorgd met een afwisselend programma, maar ook tijd genoeg om elkaar nog beter te leren kennen. Chapeau!

Ook onze dirigent en concertmeester verdienen een pluim voor de de organisatie en uitvoering van ons concert.

Het was een fantastisch weekend!!