zingen in de Corona tijd, voorjaar 2020

Zingen via Zoom

Ineke, onze dirigent heeft zich verdiept in Zoom en ons uitgenodigd mee te doen. Niet iedereen voelde voor deze manier van zingen, maar per stemgroep waren er toch tussen de 8 en 11 mensen aanwezig op het scherm. Het is alleen niet samen zingen. Je zit in je eentje tegen je scherm te zingen. Maar het was wel fijn om de anderen op deze manier even te spreken. Ook paste Ineke het repeteren aan, aan de mogelijkheden van het scherm. Zo deden we nu bijv. ook mondoefeningen. Je kunt jezelf immers zien. Maar het blijft behelpen. Wel alle complimenten aan Ineke die zich er met ziel en zaligheid in gegooid heeft. Chapeau.

Live zingen na corona

Na 3 maanden niet live gezongen te hebben, maar wel via Zoom, hebben we voor het eerst weer samen gezongen. De eerste keer bij Ineke van Jaarsveld, onze dirigent in de tuin. 40 liefhebbers hadden zich aangemeld, dus we moesten in 2 groepen, anders zouden we te dicht op elkaar staan.

Wat was iedereen enthousiast om elkaar weer te zien. We hebben heerlijk gezongen.

Daarna hebben we met een bijna voltallig koor op 6 juli gezongen in de buitenlucht op het Leesten. Jammer genoeg waren een paar mensen niet lekker, dus die moesten, i.v.m. corona, afzeggen.

We zijn begonnen met koffie of thee in het Bospaviljoen. Zo fijn om elkaar weer te zien en te spreken, dus er ontstonden geanimeerde gesprekken (zoals altijd in de pauze op ons koor). Nienke trakteerde op iets lekkers, want zij is deze week jarig. Het was als vanouds.

Daarna zijn we naar beneden gelopen waar we op het grasveld met heel veel ruimte konden zingen. De wind waaide het gezang soms wat weg maar wat was het heerlijk om samen weer voluit te kunnen zingen.

Nu gaan we nog 2 keer bij Ineke in de tuin zingen en dan houden we vakantie. Hopelijk kunnen we in september weer in de Drie Ranken terecht.

De foto’s zijn gemaakt door Geert Martens en Pierre Pinkse.